En praktisk kurs där du steg för för steg lär dig att bereda mjölksyrade grönsaker.
Kursinnehåll
Du får grundkunskaper i hur processen sker från att bakterier äter kolhydrater och bildar mjölksyra och koldioxid, vilket ger en sur miljö som är gynnsam för lagring av grönsaker.
Du bereder själv ingredienserna genom att strimla vitkål med kniv och därefter massera den med salt så den saftar sig, packa i burken och dekorera med morotsslantar m.m. Med dig hem har du en egen burk med mjölksyrade grönsaker.
Material
Beredningskärl, skärbrädor, knivar, grönsaker och glasburkar finns.
Kostnad tillkommer för grönsaker och glasburk, ca 100 kr, betalas direkt till ledaren.
Ta med anteckningsmaterial och något att bära hem din glasburk i.
Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, bara en öppenhet att lära.
Bra att veta
Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.