Mjölksyra grönsaker – Dagtid

En praktisk kurs där du steg för för steg lär dig att bereda mjölksyrade grönsaker.

Kursinnehåll
Du får grundkunskaper i hur processen sker från att bakterier äter kolhydrater och bildar mjölksyra och koldioxid, vilket ger en sur miljö som är gynnsam för lagring av grönsaker. 

Du bereder själv ingredienserna genom att strimla vitkål med kniv och därefter massera den med salt så den saftar sig, packa i burken och dekorera med morotsslantar m.m. Med dig hem har du en egen burk med mjölksyrade grönsaker.

Material
Beredningskärl, skärbrädor, knivar, grönsaker och glasburkar finns. 

Kostnad tillkommer för grönsaker och glasburk, ca 100 kr, betalas direkt till ledaren. 

Ta med anteckningsmaterial och något att bära hem din glasburk i.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, bara en öppenhet att lära.

Bra att veta
Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.

Cirkelledare

Johan Wahlström

Om ledaren

Johan Wahlström har haft över 400 kurser i mjölksyra grönsaker i Sverige samt utomlands. Han är ingenjör inom kemi och kan förklara den biologiska processen och även den praktiska handlaget och på ett enkelt och tydligt sätt.

Information

Start: 30 september 2024
Tid: 14:00 - 16:15
Plats: Spinnrocken ABF Södertälje-Nykvarn, Nedre Villagatan 11, Södertälje
Avgift: 725 kr
Antal träffar: 1 ggr

Övrigt

Bra att veta Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.