Lär dig sticka

Kom och lär dig sticka!

Grundläggande kurs i handstickning för både nybörjare och för dig med lite vana att sticka sedan tidigare.

Vi går igenom de grundläggande teknikerna som uppläggning, avmaskning, räta och aviga maskor, ökning och minskning av maskor samt allt du undrar över.

Vi tittar på stickbeskrivningar och du kan starta ditt eget stickprojekt.

Förkunskaper
I denna studiecirkel får du lära dig sticka från grunden, den passar alltså dig som aldrig sticka tidigare men även för dig som stickat för längesedan och som kanske glömt både teknik och handlag.

Vi träffas varannan eller var tredje vecka (med uppehåll på påsklovet) för att du ska få tid att öva på egen hand däremellan.

Möjligheterna är oändliga, allt kan stickas från den enklaste modell till den mest avancerade.

Material

Material ingår inte. Du tar själv med dig garn och passande stickor.  
Vid frågor: diana.stickning@posteo.org

Cirkelledare

Diana Beldi-Beck

Om ledaren

Jag som håller i kursen heter Diana Beldi-Beck och är 52 år gammalt. Jag är utbildad textilslöjdlärare och sjuksköterska. För 13 år sen flyttade jag från Schweiz till Sverige, framförallt för hantverkets skull. Jag ägnat mycket tid åt stickning och gått många olika stickkurser. Jag gillar att utforska olika tekniker och skapa fina plagg. Jag vill gärna dela med mig av den glädjen och tillfredsställelsen jag upplever när jag håller på med stickning. Jag tycker om att lära ut det jag kan och också lära från er och höra vad ni vill utveckla.

Information

Start: 5 mars 2024
Tid: 18.30 - 20.45
Plats: ABF-huset, Nedre Torekällgatan 7, Södertälje
Avgift: 1450 kr
Antal träffar: 5 ggr

Övrigt