Roligare stickning med Diana i Södertälje

Du kommer att lära dig olika sticktekniker, som till exempel hålmönster, mönster med räta och aviga maskor, mönster med lyfta maskor, mm.

Varje kväll lär du dig ett nytt mönster och du får en beskrivning till ett föremål. T.ex. handledsvärmare, liten väska, en disktrasa, mm.
Det kan bli några julklappar av det!

Vi tittar också på stickbeskrivningar, tekniska lösningar och du kan ställa dina frågor kring stickningens utmaningar.

Förkunskaper
Detta är en kurs där du utvecklar din stickkunnighet. Du ska ha grundläggande kunskaper i stickning – du kan lägga upp samt sticka räta och aviga maskor.

Vi tittar också på stickbeskrivningar och du kan ställa dina frågor kring stickningens utmaningar.

Material
Material ingår inte. Du tar själv med dig garn och passande stickor. Under kursen får du ett kompendium med beskrivningar. 

Vid frågor: diana.stickning@posteo.org

Cirkelledare

Diana Beldi-Beck

Om ledaren

Jag som håller i kursen heter Diana Beldi-Beck. Jag är utbildad textilslöjdlärare för Waldorfskolor och jobbade i 8 år som textilslöjdlärare i Järna. De senaste åren har jag ägnat mycket tid åt stickning och gått olika stickkurser. Jag håller också på med växtfärgning, spinning och vävning. Jag gillar att utforska olika tekniker och skapa fina plagg. Jag vill gärna dela med mig den glädjen och tillfredsställelsen jag upplever när jag håller på med stickning. Jag tycker om att lära ut det jag kan och också lära från er och höra vad ni vill utveckla.

Information

Start: 31 augusti 2023
Tid: 18.30-20.45
Plats: ABF Södertälje-Nykvarn, Nedre Torekällgatan 7
Avgift: 1325 kr
Antal träffar: 5 ggr

Övrigt