Roligare stickning med Diana i Hölö

Det här är kursen för dig som kan grunderna i att sticka och vill lära dig mer och fräscha upp dina kunskaper.

Du kommer att lära dig olika sticktekniker, som till exempel hålmönster, mönster med räta och aviga maskor, mönster med lyfta maskor, flerfärgstickning mm.

Vi tittar också på stickbeskrivningar och du kan ställa dina frågor kring stickningens utmaningar.

Förkunskaper

Detta är en kurs där du utvecklar din stickkunnighet. Du ska ha grundläggande kunskaper i stickning – du kan lägga upp samt sticka räta och aviga maskor.

Vi tittar också på stickbeskrivningar och du kan ställa dina frågor kring stickningens utmaningar.

Dag och tid

Onsdagar kl 18.30-20.30

1 februari, 8 februari, 15 februari, 22 februari, 8 mars

Lokal: Hölö kyrkskola, Hölö.

Material

Material ingår inte. Du tar själv med dig garn och passande stickor. Under kursen får du ett kompendium med beskrivningar. Mindre mängd garn till provlappar och stickor att låna finns på plats.

Cirkelledare

Diana Beldi-Beck

Om ledaren

Jag som håller i kursen heter Diana Beldi-Beck. Jag är utbildad textilslöjdlärare för Waldorfskolor och jobbade i 8 år som textilslöjdlärare i Järna. De senaste åren har jag ägnat mycket tid åt stickning och gått olika stickkurser. Jag håller också på med växtfärgning, spinning och vävning. Jag gillar att utforska olika tekniker och skapa fina plagg. Jag vill gärna dela med mig den glädjen och tillfredställelsen jag upplever när jag håller på med stickning. Jag tycker om att lära ut det jag kan och också lära från er och höra vad ni vill utveckla.

Information

Start: 1 februari 2023
Tid: 18.30-20.30
Plats: Hölö Kyrkskola
Avgift: 950 kr
Antal träffar: 5 ggr

Övrigt