Lär dig mjölksyra dina grönsaker

Vill du få dina grönsaker att hålla hela vintern? Göra dem nyttigare än de var från början? Få en ny smak att ha till maten? Leka kemist med dina grödor!

Kom och lär dig grunderna i mjölksyrning – en urgammal konserveringsmetod som fortfarande används på många håll i världen.

Under kursen går vi igenom mjölksyrningens grunder, lär oss en struktur för att få rätt bakterier i burkarna och låter sedan fantasin flöda. Alla deltagare får göra 3 burkar var med valfri smaksättning från kryddförrådet. Burkarna tas sedan med hem för fortsättningen av fermenteringsprocessen och för att du ska få njuta av resultatet.

Cirkelledare

Sofia Slavik

Om ledaren

Sofia Slavik som driver företaget Vildväxt och är utbildad självhushållare, svampkonsulent och naturguide med bred erfarenhet inom matförädling och vårt vilda skafferi. Förutom mjölksyrning hålls även kurser om ätliga växter, alger och svampar i vår natur, samt workshops i andra fermenteringar

Information

Start: 11 oktober 2023
Tid: 17.30 - 20.30
Plats: ABFs lokal Spinnrocken, Nedre Villagatan 11, Södertälje
Avgift: 895 kr
Antal träffar: 1 ggr

Övrigt