Järna folkmusik – Spelkurs snabbare tempo 6-7 april

Välkommen till Järna Folkmusik! Vi bjuder in till ännu en helg fylld med folkmusik vid Ytterjärna Kulturhus. 40 min. med bil från Stocholm.

Detta är en spelkurs för dig som vill utveckla ditt spel inom folkmusik. All utlärning sker via gehör.

Det finns två grupper, en för dom som vill ta det lite lugnare och en för dom som vill ha större utmaning.

Utöver kurs är det på lördagskvällen offentlig konsert och dans som ingår i priset för dig som är kursdeltagare.

Denna helg är för att peppa igång oss efter vinterns dvala och vakna till liv inför sommaren och vilka peppar igång oss bättre än våra fantastiska pedagoger Mia Marine fiol och Daniel Reid saxofon.

Så, varmt välkomna till en helg fylld av folkmusik, möten, musikupplevelser i vacker miljö.

Upplägg för helgen
Lördag kurs 9:30 – 17:00
Lördag kväll konsert och dans kl 19
Söndag kurs 9:30 – 15:30

Praktisk info
Ytterjärna kulturhus och Vita huset ligger vackert beläget precis vid havet ca 40 min med bil söder om Stockholm. Hit tar man sig enklast med bil men det går även utmärkt att ta sig hit med lokaltrafik.

Boende

Vandrarhem finns eller för den som vill lyxa lite mer finns hotell. Mat finns att köpa på plats i Kulturhusets restaurang. Det finns också ett kök att tillgå i Vita Huset om man föredrar det. Bokning av boende görs enklast via www.kulturhusetytterjarna.se

Cirkelledare

Mia Marine och Daniel Reid

Om ledaren

Mia Marine Ta chansen och träffa personen bakom Mia´s groovy fiddle academy i egen hög person! Mia är van solist både när det gäller konserter och spel till dans. Hon har ägnat många år åt att utveckla sin personliga stil, och har ett uttrycksfullt och eget solospel. Hon spelar i ett flertal väletablerade folkmusikband samt undervisar på musikhögskolan i Göteborg. Daniel Reid Folkmusik på saxofon blir allt vanligare men när Daniel började var han ofta ensam som saxofonist på spelmansstämmorna. Detta ledde till att han fått djup förståelse för den Nordiska folkmusiken. Daniel spela i stora och små folk/världsmusik-ensembler och har varit solist till både symfoniorkestrar och stråkkvartetter. Utöver att vara musiker är Daniel en ofta anlitad pedagog och mentor bl.a. på Kungliga musikhögskolan och i världsmusikprojektet Ethno. Mia och Daniel kommer att undervisa i båda grupperna.

Information

Start: 6 april 2024
Tid: 09:30 - 17:00
Plats: Vita Huset, Ytterjärna 15391 JÄRNA
Avgift: 1100 kr
Antal träffar: 2 ggr

Övrigt