Järna folkmusik – Spelkurs snabbare tempo 28-29 oktober

Välkomna till Järna Folkmusik! Efter vårens succéstart bjuder vi in till ännu en helg fylld med folkmusik vid vackra Ytterjärna Kulturhus. Vackert placerat vid havet och endast 40 min med bil från Stockholm.

Denna helg är för att se till att vi med musik och samvaro boostar oss själva med kraft och glädje så vi tar oss igenom vinterns mörka månader.

Denna gång erbjuder vi två spelkurser, en lugn och en lite mer utmanande. Vi lär oss på gehör.

Utöver kurserna kommer det vara offentliga konserter både på fredagskvällen och lördagskvällen som ingår i priset av kursen.

Varmt välkomna till en helg fylld av folkmusik, möten, musikupplevelser i vacker miljö!

Upplägg för helgen
Fredag kväll Soarékväll i Kulturhusets Foajé. 
Konsert med Långbacka/Bådagård kl 18.
Lördag kurs 9:30 – 17:00
Lördag Solokonsert med Mia Marine i Vita Huset kl 19
Söndag kurs 9:30 – 15:30

Praktisk info
Ytterjärna kulturhus och Vita huset ligger vackert beläget precis vid havet ca 40 min med bil söder om Stockholm. Hit tar man sig enklast med bil men det går även utmärkt att ta sig hit med lokaltrafik.

Boende
Vandrarhem finns eller för den som vill lyxa lite mer finns hotell. Mat finns att köpa på plats i Kulturhusets restaurang. Det finns också ett kök att tillgå i Vita Huset om man föredrar det. Bokning av boende görs enklast via www.kulturhusetytterjarna.se

Cirkelledare

Mia Marine och Arvid Rask

Om ledaren

Mia Marine: Mia är van solist både när det gäller konserter och dansspel. Hon har ägnat många år åt att utveckla sin personliga stil, och har ett uttrycksfullt och eget solospel. Som solist och pedagog resor hon runt både i Sverige och utomlands för att spela konserter och hålla workshops. Hon har som solist även framträtt med dirigenter, orkestrar och körer, som exempelvis Anders Berglund, Sveriges Radios Symfoniorkester, Stockholms Filharmoniska Orkester, Värmlands Nations Kör i Uppsala och kören Ymna i Göteborg. Arvid Rask: Arvid Rask är en framstående svensk folkmusiker med rötterna i Järna. Med en passion för traditionell musik har han med sina grupper Kolonien och Världens Band skapat en unik stil som kombinerar folkmelodier med moderna influenser. Musiken och historieberättandet som han förmedlar med sina olika projekt har gjort honom till en uppskattad artist både nationellt och internationellt. Arvid är gitarrist med stor pedagogisk vana. Han har en särskild passion för stämspel och en entusiasm som alltid smittar av sig. Mia och Arvid kommer att undervisa i båda grupperna.

Information

Start: 28 oktober 2023
Tid: 09:30 - 17:00
Plats: Stora salen Ytterjärna kulturhus Pl 1800 15391 JÄRNA
Avgift: 1100 kr
Antal träffar: 2 ggr

Övrigt