AI för alla

Är du nyfiken på vad AI egentligen är och hur det kommer påverka vår framtid? Missa inte denna kurs.

Är du nyfiken på hur AI kan göra ditt liv enklare, förbereda dig för framtida utmaningar och hjälpa dig förstå hur det fungerar? Om så är fallet är den här kursen för dig!

I den här kursen kommer du att lära dig och öva på AI-färdigheter på ett roligt och lekfullt sätt. Du kommer också att utforska etiska och moraliska frågor relaterade till AI, till exempel vad en självkörande bil bör göra vid en olycka. Du kommer även att experimentera med generativa verktyg för AI för skapande av text och bilder och lära dig hur du använder dem för att förbättra din produktivitet.

Upplägg
Kursen pågår i fem veckor, digitalt och täcker följande ämnen:
•    Vecka 1: Vad är AI och hur fungerar det?
•    Vecka 2: Hur man tänker etiskt och moraliskt kring AI?
•    Vecka 3: Hur man använder generativ AI för textskapande?
•    Vecka 4: Hur man använder generativ AI för bildskapande?
•    Vecka 5: Återträff och diskussion om hur man tillämpar AI-färdigheter på egna projekt och mål?

Kursen startar den 10:e oktober, är digital och platserna är begränsade. Missa inte chansen att lära dig om AI från en av de bästa experterna inom området!

Mål
Vid slutet av denna kurs kommer du att ha en gedigen förståelse för AI-koncept och tillämpningar samt kunna använda AI-verktyg med självförtroende och kreativitet. Du kommer också kunna diskutera och reflektera över de sociala och etiska konsekvenserna av AI i olika sammanhang.

Cirkelledare

Joakim Flink

Om ledaren

Kursen leds av Joakim Flink, en utbildad lärare som har arbetat med AI i över ett decennium i olika sammanhang, såsom ABB-gymnasiet, Sveriges enda teknikspetsgymnasium, och AI Sweden, det nationella centret för tillämpad AI. Han är en flitig talare vid evenemang som Almedalen och Skolportalen och är utvecklare och rådgivare för företag inom många olika branscher. Han är känd som Sveriges AI-utbildare och var finalist I årets AI svensk förra året och varit inblandad i den kommande AI kursen på gymnasienivå med skolverket.

Information

Start: 10 oktober 2023
Tid: 19.00 - 19:45
Plats: Microsoft Teams
Avgift: 1200 kr
Antal träffar: 5 ggr

Övrigt